Hot Iron (Iron System)

E-mail Nyomtatás

Kezdjük a legelején! Mi is az edzés? Mitől az? És milyen hatása van? Egy has-láb-popsi óra? Egy dance step? Vagy az építőipari munkások nem könnyű kétkezi munkája? Ezek edzések?
Sajnos a válasz nem várt fordulatot hoz! Mivel a fent felsorolt mozgásformák NEM minősülnek edzésnek! Nem hasztalanok, viszont nem is elég hatékonyak! De miért? És mit kell tennünk, ha tényleges edzeni, és ezáltal változni akarunk?

Az igazi edzés alapjai: célzott, tervszerű, szisztematikusan felépített. Ezek által egy edzés periodizált és fokozódó, azaz egyre nagyobb kihívást jelentő terhelést ad, ezzel biztosítva tökéletesen teljesítőképességünk megfelelő növekedését.

Hatásos mozgásformát keresel? Feszes izmokat szeretnél? Magas a testzsír százalékod? Gyengék a hátizmaid?
Próbáld ki a HOT IRON-t!
A tudomány mai állása szerint a HOT IRON a leghatékonyabb edzésmódszer az izomzat és a keringési rendszer fejlesztésére, valamint a testkompozíció javítására és a testzsír százalék csökkentésére.
A HOT IRON egy egyedülálló súlyzórudas, csoportos, szakképzett edző által irányított edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós eredmények eléréséhez. Ez nem egy csodaeszköz, hanem egy német gyógytornászokból, szakedzőkből, testnevelő tanárokból, testépítőkből , pszihológusokból és sportorvosokból álló team által megalapozott és létrehozott, precíz edzésprogram.
Nem igényel aerobic múltat, nincs benne koreográfia, sem bonyolult lépés kombináció.
Minden HOT IRON óra úgy kezdődik, hogy megtanuljuk, átismételjük az alapgyakorlatokat, megtanuljuk azok helyes végrehajtását.  A helyes technika elengedhetetlen a biztonságos, sérülésmentes edzéshez. Az óra során folyamatosan figyel és javít a profi és szakképzett Hot Iron Trainer, így óráról órára egyre helyesebb, tisztább lesz a gyakorlatok kivitelezése, letisztul a technika.

 

Súlyzós edzés? Igeeencool!!!


Mert egy hatásos súlyzós edzés alatt ugyanis közel azonos kalóriát égetünk el, mint egy állóképességi edzés alatt, azonban az úgynevezett utóégető hatás sokkal nagyobb, mint egy állóképességi edzés után. Egy jól összeállított súlyzós edzést követő 24-48 órában a test minden egyes gramm megdolgoztatott izma a regenerációs munka hatására kalóriákat éget. Ez az úgynevezett emelkedett alapanyagcsere. És a legjobb a dologban, hogy ez magától történik, semmit sem kell tennünk érte.  Az edzés alatt elégetett kalóriák nem a test zsír raktáraiból származnak, viszont az edzés utáni 23 órában a megemelkedett alapanyagcsere hatására a zsírraktárak folyamatos utóégetés alatt állnak.
Az izomzat tehát nem csak feszessé teszi a testet, hanem egy 24 órás zsírégető garanciát is jelentdevil .
És itt jön képbe a táplálkozás! A megfelelő táplálkozás! Hiszen a szervezet az újjáépítést az ez idő alatt bevitt táplálékból végzi!  Apró részletek, kis változások, fokozatosság – új életmód, megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékokkal és edzéssel kombinálva, eredményességet szül. És mindez akkor lesz sikeres, ha az új szokásaink a mindennapunk részeivé válnak. És ez lesz a Mi sikerünk!!!

 

Nők, férfiak vs. Hot Iron


A nők abban az általános tévhitben élnek, hogy a súlyzós edzés vastagít, és nagy izomtömeget eredményez. Azonban a női szervezetben rendkívül alacsony a tesztoszteron szint (töredéke sem annak a mennyiségnek, ami a nagy izomtömeg növekedés alapfeltétele), ezért a  valóság az, hogy a nők szervezete – a felpörgetett anyagcserének köszönhetően – a zsírszöveteket lebontja (utóégeti).
Férfiaknál a nagyobb tesztoszteron mennyiség miatt az izmosodás dominál, ezzel együtt náluk is megindul a zsír lepucolása és a szálkás izomzat kialakulása.
Mindez csak megfelelő terheléssel végzett edzés hatására!


A megfelelő terhelés az egyik alappillére az Iron System koncepciónak. Csak akkor fejlődik a szervezet, ha olyan igénybevételeknek tesszük ki, amihez nincs hozzászokva, éppen ezért alkalmazkodnia kell.  Egy alulméretezett edzés esetén, amikor a súlyokat végtelenszer, könnyedén felemeljük, nem terheljük a szervezetet, nincs regeneráció, ezáltal utóégető hatás sincs.
A megfelelő terhelés azt a pontot jelenti, amikor még éppen végig tudod csinálni a gyakorlatot az adott súllyal szabályosan, vagy amikor az utolsó ismétléseket már képtelenek vagyunk végrehajtani. Ez a terhelés az, ami a szervezetet egy következő feladatra való felkészülésre, magasabb terheléshez való alkalmazkodásra ösztönzi. Azaz arra, hogy a pihenőidőben regenárolódjon.
A regeneráció az újjáépítő folyamatok összessége, amelyek plusz energiát igényelnek, és ez a plusz igény váltja ki az edzést követő 23 órában a fokozott alapanyagcserét, tehát az utóégető hatást. És ezáltal fog a szervezet hozzányúlni az eddig „féltett” zsírtartalékaihoz.
A megfelelő terhelés az egyéni fizikai képességek és edzettségi szint függvénye, tehát egyénenként más és más.


Az Iron System, mint koncepció


0. szint: Iron Workout: gumiköteles edzés, az abszolút kezdőknek, semmit sem sportolóknak
1. szint: Hot Iron 1.: kezdőknek, alaptechnikák elsajátítása, erő-állóképesség növelése, Core izmok megerősítése
2. szint: Hot Iron 2.: haladóknak, nagyobb terheléssel, összetettebb gyakorlatokkal, ún. szuperszettekel, a definiáltabb test kialakulásáért
3. szint: Hot Iron Cross: a HOT IRON csúcsa! Hypertrófiás edzés, relatív nagy súlyokkal és kisebb ismétlésszámokkal (8-12 ism.) végigdolgozva.
Egy – egy szint 8-12 hétig tart – heti 2 edzéssel, mert ez az az időintervallum, ami alatt adott terheléshez a szervezet hozzászokik. A szinteken belül a súlyok változtatása biztosítja az eredményt. A különböző szakaszokban a megváltozott gyakorlatok a fejlődés biztosítékai.
A Cross után pedig nem áll meg az élet, újra kezdjük a Hot Iron 1-et, nagyobb súlyokkal, megemelkedett fizikai teljesítőképességgel, a már régi kihívásokkal! Így újra meglepve, és fejlődésre késztetve a szervezetet! Így biztosítva a folyamatos fejlődést!


Emlékszel, hogy mivel kezdtemsmiley? Mitől edzés egy edzéswink? (oldal tetejeyes)

A legfontosabb szabály, hogy a következő szintre csak az adott szint teljesítésével lehet bekerülni, mert azok egymásra épülnek a sérülések elkerülése és az optimális hatás elérése érdekében.

 

Hot Iron

Hot Iron

Partnereink

TemplateCenter.EU - Professional and Custom Joomla Templates